PICTORIGHT FONDS  / Toekenningen
2023

World Press Photo Winners’ Program 2023-2025

Van 9 tot en met 14 mei worden de World Press Photo winnaars uitgenodigd voor het Winners Program, een uniek evenement dat in teken staat van ‘s werelds beste pers en documentaire fotografie. Het programma bouwt voort op het programma van vorig jaar, waarbij fotografen kennis en ervaringen kunnen delen met elkaar, met Nederlandse fotografen, met organisaties op het gebied van fotografie, cultuur en media en met in het onderwerp geïnteresseerd publiek.

Het programma is gebaseerd op vier pijlers; erkenning, netwerken, zichtbaarheid en uitwisseling. Het bestaat uit de volgende activiteiten: presentaties & workshops; lezingen; productie van media en content; professionele portfolio beoordelingen; kansen om te netwerken en een prijsuitreiking.

Frank van Beek

De financiering door het Pictoright Fonds draagt bij aan specifieke programmaonderdelen, zoals het informeren, enthousiasmeren en inspireren van de Nederlandse foto- en cultuurgemeenschap tijdens de awards celebration op 12 mei en het programma op 13 mei.

De aanwezigheid van onze winnaars en internationale experts geeft ons de mogelijkheid tot het samenstellen van een educatief programma voor de Nederlandse fotogemeenschap. Nederlandse professionele fotografen kunnen leren van de verschillende fotografische vertelstijlen, technische aspecten en internationale perspectieven. Daarnaast is het een uitgelezen mogelijkheid om te netwerken en ervaring uit te wisselen met deze internationale professionals.

Om het programma te bestendigen en zijn plek te geven in de Nederlandse fotogemeenschap vragen we meerjarige ondersteuning. Hiermee kunnen wij langere periode werken aan kennisdeling en een relatie op bouwen met fotografie opleidingen voor portfolio reviews, zodat zij dit ook kunnen opnemen in hun lesprogramma’s.