PICTORIGHT FONDS  / Toekenningen
2023

WERC Artist Talks

In 2023 organiseren wij, kunstcollectief WERC, drie Artist Talks in onze studio. Als kunstcollectief zijn we al meer dan 13 jaar werkzaam in de stad Groningen en we merken een behoefte aan het ontwikkelen en uitbreiden van een aanbod voor nieuwe mediakunst voor jonge makers. Het huidige aanbod van nieuwe opdrachten is klein, evenals de pool van kunstenaars.

We willen een jongere generatie aan kunstenaars inspireren en stimuleren in het noorden gevestigd te blijven en hier aan de slag te gaan als maker. We organiseren daarom drie bijzondere avonden in een informele setting waarbij we gerenommeerde (internationale) kunstenaars nieuwe mediakunst uitnodigen om te komen praten over hun werk, hun praktijk, thema’s in hun werk, hun manier van werken en andere vraagstukken die van belang zijn voor kunstenaars in het veld.

Nienke Maat

Dit project sluit goed aan bij het Pictoright Fonds, omdat we een specifieke doelgroep de kans geven nieuwe kunstenaars te ontmoeten, hun netwerk te vergroten en hun praktijk te verdiepen. Met de Art Talks creëren we een gezonde voedingsbodem voor nieuwe mediakunst in Groningen dat zich los van ons kan ontwikkelen.