PICTORIGHT FONDS  / Toekenningen
2023

Jaarprogramma 2023 Fotografencafé Kasteel Woerden

Het Fotografencafé Kasteel Woerden is een organisatie van, voor- en door fotografen die staat voor kwaliteit en inspiratie. Wij bieden ruimte en programma voor uitwisseling, met als doel van elkaar te leren. Dit doen we sinds 2013.

Het verhaal van de Fotograaf

Heel bewust streven we naar een zo groot mogelijke variatie in ons aanbod. In de loop van 2022 hebben we veel tijd besteed aan het leggen van contacten met fotografen die een verhaal hebben, fotoboeken uitgeven, bijzondere projecten opzetten, gedurfde exposities maken. Kortom creatieve kunstenaars die we graag aan ons publiek willen voorstellen.

De Verhalen van aanstormend talent: Fotoplaza

Ons plan is in 2023 tenminste 12 jonge, talentvolle fotografen de kans te geven hun werk te presenteren voor een live-publiek. Ze zijn vrij in hun aanpak. Ze leren omgaan met soms kritische vragen uit het publiek. Onze ervaring is dat veel jonge fotografen deze presentatie op Fotoplaza als een stap zien in het verder ontwikkelen van een eigen profiel/identiteit.

De Portfolio reviews door professionele fotografen

Voor 2023 begroeten we weer 10 – 15 professionele fotografen die zich buigen over het printwerk van fotografen die ons café bezoeken. De reviews zijn soms bedoeld als beoordeling van het werk, maar ook vormt de feedback in de vorm van adviezen een stimulans voor veel fotografen een volgende stap te zetten op weg naar een expositie, een boek of verkoop van het werk.

Thomas Souhalit

Het gezamenlijke Fotografendiner

Ruim 20 deelnemers die – op eigen kosten – de dialoog met elkaar aangaan over hun passie: fotografie.

Workshops

Fotografen vergroten hun kennis en vaardigheden.

De boekpresentatie op de Lange Tafel

Ruimte voor de ‘selfpublishers’ en fotografen die een boek uitgeven of nog nieuwe inschrijvers zoeken.