PICTORIGHT FONDS  / Toekenningen
2023

BUY MY DARLINGS

BUY MY DARLINGS is een jaarlijks gratis evenement waarbij fotografen hun werk kunnen tonen en verkopen. In een groepstentoonstelling en in de setting van een ‘verkoopbeurs’  tonen hedendaagse fotografen, variërend van beginnend tot en met bekender talent hun fotografie, hun boeken en hun projecten aan de bezoekers. Deze aanvraag is bedoeld voor een randprogramma voor deelnemende fotografen en fotografen van buitenaf.

 

Bas de Meijer

Artist talks

We willen extra aandacht geven aan speciale projecten en boeken van het afgelopen jaar door middel van interviews en boekpresentaties. We gaan hiervoor foto-/kunstjournalisten vragen zoals Merel Bem en Jan Pieter Ekker om een aantal interviews te houden met onze deelnemers.

Portfolio reviews

Daarnaast bieden we voor studenten van foto en kunstacademies of beginnende fotografen portfolio sessies aan. Deelnemende reviewers zijn onder andere, Eva van der Schans (grafisch vormgever en docent grafische vormgeving), Heike Gülker (beeldredacteur van Volkskrantmagazine) en Jenny Smets (curator en fotografiekenner) en Martijn van de Griendt en Tara Fallaux van BUY MY DARLINGS zelf.

Opening voor genodigden

Er is een speciale openingsborrel voor genodigden waaronder fotoredacteuren, agenten, curators en art-directors. We organiseren deze openingsborrel om de community te versterken en het podium van de makers te vergroten.

 

Update Pictoright Fonds:

BUY MY DARLINGS vond in april 2023 plaats. Benieuwd naar hoe deze editie was? We spraken de aanvragers en schreven een artikel over het project. Het artikel lees je hier.